Kastanje champignons

Productbeschrijving
De kastanjechampignon is de lichtbruine variant van de witte champignon. Hij heeft een lichtbeige tot bruine hoed. Naast de witte champignon is het de meest geteelde eetbare paddenstoel in Nederland.

Kastanjechampignons worden geteeld in speciale cellen waar via de temperatuur en luchtvochtigheid een optimaal klimaat wordt gecreëerd. De champignon heeft voor zijn groei geen daglicht nodig.

Kastanjechampignons hebben een licht nootachtige smaak. De smaak is wat voller dan die van een witte champignon. De kastanjechampignon laat bij braden weinig vocht los.

Daarom zijn ze zeer geschikt om te bakken, frituren, smoren en roerbakken voor lunchhapjes en hoofdgerechten. Maar meekoken in soepen of rauw of geblancheerd verwerken in salades en broodjes is ook erg lekker. Je kunt champignons het beste niet in hele grote hoeveelheden eten, want ze verteren niet zo gemakkelijk. Bak de kastanjechampignons kort op een hoog vuur of kook ze 6 minuutjes.
Meer weten over de mogelijkheden?