Navigatie
- Oesterzwamsalade met Alfalfa
- Ovenschotel met oesterzwammen
- Reuzechampignon gevuld met noten
- Ovenschotel met aardappelen en paddenstoelen
- Paddenstoelen op veldsla
- Gevulde Portabella's
- Champignonsalade met kaas
- Salade van Oesterzwammen en champignons
- Salade met gebakken reuze champignons in een panade van chips
- Springrols van sla
- Paddenstoelen Groenten
- Champignonsoep
Ovenschotel met aardappelen en paddenstoelen
Ingrediënten:
Ovenschotel invetten. Achtereenvolgens in ovenschotel naast elkaar rangschikken helft krielaardappelen, oesterzwammen, helft van ui-spek mengsel, cantharellen, rest van ui-spek mengsel, grotchampignons en tot slot rest van krielaardappelen. Tijm over paddenstoelen strooien. Boven kom kaas raspen. Toevoegen: slagroom, 10 dl. bouillon en paprikapoeder, door elkaar roeren. Bieslook fijn knippen. Oven voorverwarmen op 200 c. Boven ovenschotel peper fijn malen. Roomkaasmengsel doorroeren en over kriel- aardappelen schenken. Paddenstoelmengsel afdekken met reep aluminiumfolie. Ovenschotel in het midden van oven door en door heet laten worden. Ovenschotel uit oven nemen. Bieslook erover strooien. Lekker met Romaanse sla.
- 1 kg. krielaardappelen
- zout
- 250 gr. oesterzwammen
- 250 gr. grotchampignons
- 150 gr. cantharellen
- 1 kruidenbouillontablet
- 1 pot zilveruitjes
- 1 plak katenspek (100 gr.)
- eetlepel boter
- theelepel tijm
- 200 gr. Gruyére
- 0,25 lit. slagroom
- 1 theelepel paprikapoeder
- 15 sprietjes bieslook
- versgemalen peper
Ovenschotel invetten. Achtereenvolgens in ovenschotel naast elkaar rangschikken helft krielaardappelen, oesterzwammen, helft van ui-spek mengsel, cantharellen, rest van ui-spek mengsel, grotchampignons en tot slot rest van krielaardappelen. Tijm over paddenstoelen strooien. Boven kom kaas raspen. Toevoegen: slagroom, 10 dl. bouillon en paprikapoeder, door elkaar roeren. Bieslook fijn knippen. Oven voorverwarmen op 200 c. Boven ovenschotel peper fijn malen. Roomkaasmengsel doorroeren en over kriel- aardappelen schenken. Paddenstoelmengsel afdekken met reep aluminiumfolie. Ovenschotel in het midden van oven door en door heet laten worden. Ovenschotel uit oven nemen. Bieslook erover strooien. Lekker met Romaanse sla.