Cantharellen - 100 gr

Productbeschrijving
Naam 
De Latijnse naam voor cantharel, ook wel hanekam of dooierzwam genoemd is Cantharellus Cibarius. In het Frans wordt deze Girolle genoemd.

Herkomst 
De Cantharel is een van de bekendste zwammen en heeft een bijzonder goede smaak. De cantharel is een wilde paddestoel, te vinden in loof- en naaldbossen en groeit op een humusarme, zure grond. In Nederland is de cantharel nog zeer schaars in het wild te vinden. In Frankrijk, Spanje, Portugal en de Oost-Europese landen worden nog veel cantharellen in het wild gevonden. Het cantharellen-seizoen in deze Europese landen is van begin juni tot oktober. Na oktober zijn er cantharellen verkrijgbaar uit Amerika.

Omschrijving
De cantharel is trechtervormig, de steel loopt van smal tot steeds breder en gaat geleidelijk aan over in de hoed, welke een onregelmatig ingerolde rand heeft. De kleur van de paddestoel is - afhankelijk van herkomst en weersomstandigheden - geel tot diep eigeel.

Houdbaarheid
Een goede, droge cantharel is in de koelkast ongeveer een week te bewaren. Afhankelijk van de periode -bijv. in tijden van veel regen- zijn cantharellen echter soms iets vochtig. U kunt deze vochtige cantharellen het beste in een doek in de koelkast niet al te lang bewaren.

Schoonmaken
De cantharel is een wilde paddestoel en dus gewend aan water (regen). Het kan geen kwaad de cantharellen goed in water te wassen om zo vuil, zand ect. goed af te spoelen. Snij een klein stukje van de onderkant van de steel af en laat ze uitlekken in een zeef. Droog de paddestoelen tenslotte in een doek.

Smaak & Toepassing 
De cantharel is een zeer unieke smakelijke paddestoel met een stevige, peperachtige smaak en laat zich zeer goed te combineren in kaas- en eiergerechten. Ook bij vlees en wild past de smaak van cantharel uitstekend. Gepocheerd in een salade, door soep, in een ragout, er zijn vele mogelijkheden.
Meer weten over de mogelijkheden?