Kwaliteit

Kwaliteit 
Kwekers die aan Verhoeckx leveren zijn allen Eurep Gap gecertificeerd. Dit houdt in dat zij voldoen aan alle regels met betrekking tot hygiëne en teeltmethode. Producten worden bij binnenkomst door een gediplomeerde kwaliteitscontroleur gekeurd op Klasse. Vervolgens worden ze gesorteerd en klaargemaakt om te verpakken. Na verpakking volgt wederom een kwaliteitscontrole, waarna vervoer naar de afnemer plaatsvindt.

Koelen
De volledig gekoelde champignonafdeling bestaat uit een ontvangstruimte; een inpakruimte en koelcellen. Snelloopdeuren vormen de verbinding tussen deze gescheiden ruimtes. Er is gekozen voor een milieuvriendelijke koelinstallatie waarbij geen gebruik meer wordt gemaakt van freon maar van glycol. Daarnaast zijn er maar liefst 14 verschillende fruitkoelcellen, waarin het fruit het hele jaar door bewaard kan worden.

Verpakken
Op de verpakkingsafdeling worden de producten met de hand opgezet, zodat iedere verpakking wordt gezien en gecontroleerd. Daarna wordt de verpakking, al naar gelang de wens van de klant, geautomatiseerd, voorzien van folie, flowpack of een deksel. Het mixassortiment wordt volledig met de hand samengesteld en vervolgens op één van de inpaklijnen verpakt. Het verpakken geschiedt op vier verschillende inpaklijnen.

Transport
De producten worden overeenkomstig de HACCP normering, uitsluitend vervoerd met speciaal voor transport van verse champignons en fruit geconditioneerde vrachtwagens. De eigen vloot van Verhoeckx zorgt ervoor dat de producten worden opgehaald bij de kwekers en bezorgd bij de klanten.Huisvesting
Het moderne bedrijfspand beslaat een oppervlakte van 7000 m2 . Voor zowel fruit als champignons zijn verschillende ruimten voor opslag, verpakking en verkoop. De nieuwste technologieën zijn geïmplementeerd, waardoor aan alle kwaliteits- en hygiënevoorschriften wordt voldaan.

Techniek
De techniek staat voor niets. De tijd van vele handen en lange dagen is voorbij. Productielijnen zijn voor een groot deel geautomatiseerd. Om het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau te kunnen leveren blijft de kwaliteitscontrole tijdens en na productie in handen van gespecialiseerde vakmensen.

Certificering
Verhoeckx is in het bezit van het Fair Produce NL Certificaat, IFS Certificaat, On the way to PlanetProof Certificaat, EU Bio Certficaat en het Rik Certificaat. Deze certificaten kunt u hier bekijken.